As the culmination of three experimental exercises, ENVIRONMENT synthesizes the results and deploys them into the design and detailing of a three-dwelling residential building situated in New Haven, CT. The structure, located at 162-168 Plymouth Street, is intended to reflect the complex social, cultural, economic and political forces of the site, in addition to the geographic and environmental conditions in which it exists. Functional requirements stipulated internal separation of three one-bedroom apartments within a single envelope and encouraged the utilization of renewable energy, while particular energy was dedicated to understanding the power of architecture to define private and public identity within a vibrant residential community.

Team A

Team B

Team C

Team D

Team E

Team F

Team G

Team H

Team I

Team J